Ve stejný čas, kdy se konal Pražský vánoční maraton, byly v nedalekých Letňanech k vidění souboje žaček a nejmladších kategorií. Zatímco Gábina PEŠULOVÁ (2003) v žačkách, Vojta ŘEHULKA (2007) v minižácích a Julča SMRČKOVÁ (2006) v minižačkách skončili před branami finálové osmičky, Alexa PEŠULOVÁ (2007) osmičku vybojovala. A to ještě v boji o placku prohrála 7:8...

Bravo !


 

Alexa začala turnaj famózně - ve skupině vyhrála vše a před eliminací se uhnízdila za Polkou Porwolovou na druhém místě. Spanilá jízda vyřazovacími boji skončila až porážkou od Marčíkové z Rieglu Praha (7:8) a Alexa musela do oprav. Zde se utkala se svojí oddílovou kamarádkou Julčou, která naopak turnaj nezačala vůbec dobře (ve skupině 1:5), avšak postupně se zlepšenými výkony prokousávala vzhůru. Vzájemný souboj obě aktérky obrečely. O to víc pak mrzela Alexandřina porážka o stupně vítězů. Prohrála - jak jinak - s Marčíkovou (jak jinak - 7:8)... Alexa obsadila 5.místo, Julča skončila dvanáctá.

V minižácích odšermoval Vojtíšek skupinu 4:2. Po volném losu porazil Norka z Teplic 12:5, prohrál s Šimůnským ze stejného oddílu 9:12, v opravách se dvěma výhrami 12:10 (Bělaška, Waller Jonáš - oba SC Praha) přiblížil až k finálové osmičce. Zde mu ale cestu zastoupil starší bratr Jonáše Adam, na kterého Vojta již nestačil (9:12). Celkově patřila Vojtovi 11.příčka. 

Gábina, nejstarší z našich zástupců, se v žačkách rovněž probojovala až k finálové osmičce. Do ní jí ale nepustila Mirovská z USK Praha (8:15), a tak na Gábi zbylo 9.místo.

Kompletní výsledky turnaje minižaček   "zde"

                                          Kompletní výsledky turnaje minižáků     "zde"

            Kompletní výsledky turnaje žaček   "zde"

Aktuální žebříčky ČR na "http://czechfencing.cz/system/portal/rankings/list"

Fotky ve Fotogalerii 2016/17 - Praha Letňany

Další fotky na

"http://serm-plzen.rajce.idnes.cz/Praha_Letnany__minizaci_a_minizacky%2C_zacky%2C_10.-11.12.2016/"